På jakt etter kurs for havbruksnæringen?

Foto: aquatarkus / iStock
Foto: aquatarkus / iStock

Basert på de nye kravene fra Sjøfartsdirektoratet har vi har satt sammen en totalpakke med kurs for mannskap på skip med lengde under 24 meter i fartsområde liten kystfart. Kursene kombinerer e-læring og praktiske øvelser, for å effektivisere og forenkle opplæringen.

Kurspakken består av:

  • Sikkerhetsopplæring for sjøfolk på mindre skip
  • VHF
  • Kompetansesertifikat dekksoffiser klasse 6 (D6)

Sikkerhetskurset og VHF-kurset må være fullført før en kan ta dekksoffiser klasse 6.

Sikkerhetsopplæring for sjøfolk på mindre skip

Dette er et kombinasjonskurs bestående av e-læring og praktiske øvelser. All teorien gjennomføres på e-læring før en tar de praktiske øvelsene over én dag hos ASK Safety. Sikkerhetsopplæring for sjøfolk på mindre skip kan gjennomføres enten i Ålesund, Fosnavåg eller på Frøya. Klikk her for å se tilgjengelige kursdatoer på grunnkurset eller her for datoer for oppdateringskurset. Du kan også ta kontakt med oss her for å finne ut om bedriftsinterne kurs.

VHF

Vi tilbyr VHF-kurset som e-læring. Dette tas på nett og inneholder ingen praktiske deler. Når det er gjennomført må en i tillegg fullføre en eksamen på Telenor Kystradio sin nettside.

Dekksoffiser klasse 6 (D6)

Kompetansesertifikat dekksoffiser klasse 6 kan oppnås på flere måter, både basert på tidligere sertifikater og fartstid, og på utdanning. På bakgrunn av dette har vi utviklet tilpassede løp for en effektiv og tilrettelagt gjennomføring. Tradisjonelt kursforløp til en full D6-utdanning krever flere uker i klasserom. Vår løsning kobinerer e-læring og praksis, og reduserer praktiske kursdager til fem: to dager med praktiske øvelser, to dager med eksamen, samt en praktisk prøve.

Les mer om løpene til dekksoffiser klasse 6 i denne artikkelen.

Trenger du eller ditt mannskap kurs i Løfteoperasjoner eller Ankerhåndtering og slep?

Vi tilbyr disse kursene som e-læring, hvor både teori og eksamen kan gjennomføres digitalt. Klikk her for å få tilgang til kursene.