ASK Gruppen består av selskapene ASK Safety Norge, ASK Safety USA og ASK eLearning som utvikler og tilbyr praktisk og digital opplæring av personell innen maritim næring, havbruk og olje og gass, og har over 25 års kompetanse innen dette.

Selskapene i gruppen spesialiserer seg på å utvikle og tilby digital læring som e-læring og VR-simulator, samt klasseromsundervisning og praktisk trening.

ASK Gruppen er en foretrukket partner både nasjonalt og internasjonalt. Vi har hovedkontor i Ålesund, hvor vi koordinerer all aktivitet og utvikling i gruppen.

ASK Safety Norge

ASK Safety ble etablert i 1995 under navnet Ålesund Sikkerhet og Kompetansesenter AS. I 2007 skriftet vi navn til ASK Safety AS. Vi har to treningsfasiliteter i Norge; i Ålesund og på Frøya. Vi tilbyr for tiden også STCW kurs i Fosnavåg på grunn av stor etterspørsel i markedet.

De første tjenestene vi tilbydde var sikkerhetsopplæring for fiskere på norske fiskebåter. Etter hvert begynte vi å tilby kurs til olje og gass industrien, og det første kurset vi hadde i den porteføljen var grunnleggende sikkerhet og beredskap. Det neste steget var å bygge en portefølje av maritime kurs. STCW konvensjonen var vital i denne prosessen, og ASK Safety vokste til å bli en av de største kurstilbyderne av maritime kurs i Norge. Det siste bidraget til markedet er kurs for oppdrettsnæringen. Dette er en næring under sterk vekst og vil være et av våre fokusområder fremover.

Nettside: www.ask-safety.net

ASK eLearning

ASK eLearning er gruppens satsing på digital læring, og utvikler og tilbyr e-læringskurs og LMS plattformer. Med mange års erfaring og unik kompetanse ønsker vi å gjøre digital læring så motiverende og lærerik som mulig.  Selskapets slagord «Kompetanse uten grenser», refererer til muligheten til å dele kompetanse, erfaring og topp moderne teknologi ved å bruke digital global læring. I dag overskrider læring landegrenser og ASK eLearning benytter denne muligheten til å lære opp og utdanne mennesker i ulike industrier verden over.

Nettside: www.ask-elearning.net

ASK Safety USA

ASK Safety USA er gruppens siste utvidelse og holder til i Florida. Her tilbyr vi kurs og opplæring for den maritime næringen, inkludert cruise. Treningssenteret er spesielt designet for STCW kurs og er kun en fem minutters kjøretur fra Port Canaveral. Treningsfasilitetene består av flere toppmoderne klasserom, med det siste innen presentasjonsutstyr og fasiliteter for praktiske sjøøvelser. Vi tilbyr i tillegg digital læring gjennom e-læringskurs og kombinasjonskurs, samt om bord trening. Vi vil senere også tilby VR simulator trening.

Nettside: www.ask-safety.com